Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

AMERIKAS 2007

Amerikas-regionen består av sju kontorer i tre land, og organisasjonen omfatter 30 personer og sju nasjonaliteter. Kontorene befinner seg i Toronto, San Francisco, Boston, New York, Washington, Houston og Rio de Janeiro.

Foto: Kristin Dale / Innovasjon Norge

Organisasjon

Amerikas-regionen har en stabil organisasjon med lite gjennomtrekk. Blant endringene i 2007 kan nevnes ny regionsdirektør som også fungerer som reiselivsdirektør, og beslutningen om ikke å erstatte stasjonssjefen i Houston, men la én stasjonssjef ha ansvaret for både Houston og San Francisco.

Fokusområder

Amerikas-regionen arbeider kontinuerlig med å forbedre og styrke sektorsatsningen. Det har vært et uttalt mål for 2007 å videreutvikle prosjektene som involverer flere kontorer. Med det som mål har vi aktivt arbeidet for å få regionen til å fremstå som én organisasjon heller enn sju kontorer.

De viktigste sektorene:

  • IKT
  • Olje og gass
  • Bioteknologi
  • Reiseliv
  • Fornybar energi
  • Design og nye medier
  • Akvakultur

Arbeidet med disse sektorene er en videreføring av strategien fra tidligere år, og innsatsen fortsetter i 2008. Etter en forholdsvis svak start på året når det gjelder prosjekter, fikk vi en viss økning i tredje kvartal og avtale om flere prosjekter i fjerde kvartal, og dermed kunne vi starte 2008 med full timeplan.

Samarbeid

Forholdet til de andre norske organisasjonene er viktig i arbeidet med å profilere Norge og i forhold til nettverksbyggingen. Vi har gjennomført flere aktiviteter i 2007 sammen med det norsk-amerikanske handelskammeret, Norge-Amerika-foreningen, Den norske sjømannskirken, INTSOK og selvsagt MFA. Vi nevner kort ett av de vellykkede prosjektene:

Verdens miljødag ble arrangert av Tromsø i 2007. I forbindelse med dette arrangementet bestemte Den norske ambassaden i Washington seg for å avholde en konferanse om temaet. Innovasjon Norge så dette som en god anledning og arrangerte en "reiselivsmiljødag" der representanter for både pressen og reiselivsbransjen ble invitert.

Arrangementet førte til konkrete salg av turer til Finnmark og omfattende mediedekning, og Lofoten ble senere utnevnt til et av verdens beste opplevelsesreisemål i 2008 av National Geographic.

Vi holdt også vårt årlige Team Norway-møte i DC med fruktbare diskusjoner om felles mål på tvers av organisasjonene.


Leder: Kristin Dale

Leder: Kristin Dale