Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

SØR- OG SØRØST-ASIA

Region Sør- og Sørøst-Asia omfatter Innovasjon Norges kontorer i India (New Delhi), Malaysia (Kuala Lumpur), Singapore, Thailand (Bankok) og Vietnam (Hanoi).

Alle kontorene er lokalisert som en integrert del av eller i tilknytning til ambassadene i de respektive landene. Regionledelsens ansvar dekker også de land i Sør og Sørøst Asia hvor Innovasjon Norge ikke har egne kontor, og hvor ambassadene, ihht. samarbeidsavtale mellom Utenriksdepartementet og Innovasjon Norge, bistår norske næringslivsinteresser.

Ole Johan Sandvær overtok fra nyttår 2008 som leder for regionen etter Jan Erik Svensson. Regionkontoret ble samtidig flyttet fra Bangkok til Singapore.

Ole Jakob Sørdalen er teknologiutsending i regionen, med base i Singapore siden 2004.

2007 representerer nok et aktivt år for kontorene i regionen med mange prosjekter, organisering av seminarer, messer og delegasjoner, samt generelt informasjonsarbeid ovenfor norske bedrifter.

MatchMaking-programmet (MMP)

Kontorene i India og Vietnam ble etablert i 2005 og har i løpet av sine første driftsår utviklet seg til å bli effektive verktøy for norske markedsinteresser og har knyttet til seg viktig lokal kompetanse for å behandle et økende antall henvendelser fra norske bedrifter. Både MatchMaking-programmet (MMP) som dekker India og Sri Lanka (foruten Sør-Sfrika) og TIP-programmet (Vietnam) er viktige og gode verktøy for å trekke interesse fra norsk næringsliv mot denne regionen.  Begge disse programmene er eid av NORAD.

Men kontorene i India og Vietnam dekker også mange andre norske næringslivsinteresser og har bygd opp et særdeles nyttig nettverk i det lokale næringslivet og i det offentlige, som norske bedrifter allerede har høstet god nytte av.

Energi og Maritim næring

Alle kontorene er involverte innenfor energi, som er et sentralt satsingsområde for Innovasjon Norge i denne regionen. Det samme gjelder maritim næring. Kontoret i Malaysia har gjennom mange års målrettet arbeid bygd god kompetanse innen maritim/olje & gass og gjennom det etablert seg som særdeles nyttige redskap for små og store norske aktører innen nettopp dette feltet. Dette har også bidratt til styrket bilateralt samarbeid mellom Norge og denne regionen og åpnet dører for næringslivet. 

Ellers vil 2007 bli husket for året da REC annonserte sin store wafer-satsing i Singapore, med investeringsantydninger opp mot 25 milliarder norske kroner.