Gå rett til innholdet



Årsrapport 2006

Kontoret i Houston

Plassert i verdens energihovedstad har kontoret i Houston hatt et sterkt fokus på olje- og gassektoren i 2006.

Olje og gass

Dette er også reflektert i de større markedsprosjekter kontoret igangsatte med sikte på økt kunnskapsoverføring til norske olje- og gassbedrifter. Innovasjon Norge i Houston ferdigstilte og distribuerte en rapport om nye og planlagte mottaksterminaler i Nord-Amerika sommeren 2006 (revidert januar 2007). Det ble i tillegg igangsatt en større kartlegging av markedet for Maintenance, Modification and Operations i Mexico-Gulfen, samt FoU i den amerikanske olje- og gassektoren. Begge rapporter ventes ferdigstilt medio 2007.

Offshore Technology Conference

I tilknytning til den årlige Offshore Technology Conference (OTC) i mai 2006, bemannet kontoret Innovasjon Norges stand og koordinerte nettverksaktiviteter mellom de mer enn 40 norske utstillerne, øvrige norske selskaper og besøkende samt amerikanske aktører. Innovasjon Norge bistod også Generalkonsulatet i Houston i forbindelse med bl.a. statssekretær Anita Utseths (OED) besøk under messen som samlet nærmere 60 000 besøkende.

Lunsjseminar

På bakgrunn av en økende interesse for olje- og gassaktiviteter i Mexico, arrangerte Innovasjon Norge i Houston sammen med det Norsk-Amerikanske Handelskammeret (NACC) et seminar med representanter fra det meksikanske nasjonale oljeselskapet, PEMEX, i mars 2006. Rundt 170 påmeldte deltok på lunsjarrangementet.

Konferanser i Houston

Innovasjon Norge i Houston bistod i tillegg INTSOK i forbindelse med. to større konferanser i Houston, og bidrar også med praktisk hjelp og gjennom styrearbeid til de månedelige samlingene i det Norsk-Amerikanske Handelskammeret. Det er også gjennomført flere kundeprosjekter, i all hovedsak med leveranser i form av markedssjekker, -undersøkelser og -besøk.


Leder: Helle Hammer

Kontoret har fire medarbeidere.