Gå rett til innholdet



Årsrapport 2006

Kontoret i San Francisco

Innovasjon Norges San Francisco kontor er lokalisert midt i et av de mest dynamiske og spennende miljøer for IKT, bioteknologi og energiteknologi i verden og aktivitetene ved kontoret er derfor hovedsakelig innefor disse områdene. 

Regionen har en rekke ledende universiteter, stor tetthet av teknologiske bedrifter og et stort miljø for risikokapital.

Risikokapitalmarkedet

Hovedinnsatsen ved kontoret har vært knyttet til kobling mot risikokapitalmarkedet, markedsevalueringer, produksjon av trendinformasjon samt generell kobling mot potensielle partnere og markedskanaler. Sektoren er meget bred og fragmentert, og det er utfordringer knyttet til å bygge relevante nettverk.

Studieturer

Kontoret hadde nærmere 20 kundeprosjekter og arrangerte fire studieturer med mer enn 100 deltagere. I tillegg til prosjekter og studieturer driver kontoret også Research and Education Network (REN), et nettverk for e-læring med deltagere fra 35 bedrifter i Norge. 

Gründerskolen

Kontoret er ansvarlig for Gründerskolens aktiviteter i San Francisco, et prosjekt med utplassering av entreprenørstudenter i oppstartsbedrifter i området.


Leder: Eva Solheim

Kontoret har fire medarbeidere.