Gå rett til innholdet



Årsrapport 2006

Kontoret i Canada (Toronto)

Canada er som Norge rike på naturressurser, og har bygd seg opp sin velstand basert på energi, mineraler, landbruk og fiske. Og ikke minst på grunn av verdens beste utdanningssystem og en åpen innvandringspolitikk,  som gjør at høyt utdannede mennesker fra alle verdenshjørner  samles i Canadas multikulturelle byer. I dag har IKT, bioteknologi, fly, satelitt og bilindustri overtatt mer og mer etter de tradisjonelle næringene.

I 2006 var fokus rettet mot akvakultur, olje og gass, og fornybare energikilder. Dessuten var det mange bedriftsoppdrag innen fritid, sport, jakt og fiske. Interessen fra norske bedrifter er økende innen IKT, bioteknologi, kreative næringer og bildelproduksjon.

Akvakultur

Innenfor akvakultur er det arbeidet med kunnskapsutveksling innen oppdrett av torsk og skalldyr, inkludert en studietur til østkysten av Canada. Sammen med Innovasjon Norge i Houston er det kartlagt utviklingen av mottaksterminaler for LNG. Oljesand virksomheten i Alberta er under kraftig oppbygging, og investeringer opp på $150 milliarder er planlagt de nærmeste årene. Derfor er det etablert kontakt mot viktige aktører, og det ble publisert en mulighetsstudie for norsk leverandørerindustri.

Fornybar energi

Toronto kontoret er sektoransvarlig for fornybar energi i Nord Amerika. Fokus har vært mot vindkraft, hydrogen og brenselceller, og det ble høsten 2006 gjennomført en studietur innen biodrivstoff til Minnesota og Ontario.

ARENA-prosjekter

Sammen med ARENA-prosjektene BioInn og MåltidsARENA gjennomførte kontoret en studietur med 30 deltagere til landbruks bioklyngene i Guelph og Saskatoon.

Turisme

Innenfor turisme ble det sammen med Innovasjon Norge i New York gjennomført en workshop med canadiske turoperatører med mål om å øke antall besøkende til Norge.


Leder: Tor Mühlbradt

Kontoret har seks medarbeidere.