Gå rett til innholdet



Årsrapport 2006

Kontoret i Sør-Korea (Seoul)

Innovasjon Norge i Korea har i løpet av 2006 opplevd en sterk vekst i GES-forespørsler (government export services), faktisk flere enn 900 ulike typer forespørsler. De sterkest representerte sektorene var den maritime bransjen, den marine bransjen, energi, IKT og byggebransjen.

Innovasjon Norge i Korea var involvert i 21 prosjekter. Den dominerende sektoren basert på inntektstall var IKT-relaterte tjenester med 32,4 %, etterfulgt av den marine bransjen med 25,4 %, maritim offshore med 18,2 %, og andre knyttet til forsvar, bil, fiskeprodukter, medisin og helse, etc.

Nettverksprosjekter

Kontoret har et sterkt fokus på nettverksbaserte prosjekter knyttet til IKT og maritim sektor. Eksempler på dette er oppstart av STAR GATE-prosjektet for IKT og utviklingen av et nisjenettverk rettet mot Korean SMB shipyards.

Kontoret var involvert i utviklingen av MOU mellom National Centre for Telemedicine og Hallym University Tele Control Centre, og var aktive mht. å assistere og utvikle MOU mellom FFI og deres motpart i Korea ADD.

Bedriftsbesøk

Innovasjon Norge arrangerte 15 norske bedriftsbesøk til Korea, ni seminarer i Korea med til sammen 214 koreanske personer for norske selskap, samt bidro til gjennomføringen av åtte besøk til Norge fra Korea. Kontoret arrangerte også seminarer i Norge.


Foto: Seoul Times

Leder: Morten Westvik

Kontoret har tre medarbeidere.