Storsatsing på satellitter

Se video
Andøya SpaceAndøy

Visste du at Norge har drevet med romforskning i snart 60 år? Andøya Space skal utvide for å kunne sende opp satellitter og ta enda større markedsandeler internasjonalt. Vi håper på et nytt industri- og eksporteventyr!

På Andøya i Vesterålen har de drevet med oppskyting av raketter siden 1962.

- Norge er faktisk en gammel romfartnasjon, og nå har Andøya Space planer for å etablere en ny oppskytingsbase for småsatellitter, forteller Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Det som skjer på Andøya vil skape nye bedrifter i randsonen av det som skjer her, og bli et stort og ledende romteknologimiljø. Det er superspennede.
Håkon Haugli, Innovasjon Norge

Romindustrien vokser raskt

Andøya Space jobber i dag med romforskning, undervisning, droner og testing av ny teknologi.

- Romnæringen er den raskest voksende industrien i verden for tiden. Man tror det kommer til å være en firedobling av omsetningen innenfor space i løpet av de neste tiårene, altså årene fram mot 2040. Den utviklingen har vi tenkt å ta del i, forteller Odd Roger Enoksen, administrerende direktør i Andøya Space.

Et av de store fortrinnene til Andøya er at det er fri bane for rakettene som sendes ut. Det er ingen land eller mye flytrafikk i veien. Andøya Space har i dag NASA som viktigste kunde.

- Det som skjer på Andøya vil skape nye bedrifter i randsonen av det som skjer her, og bli et stort og ledende romteknologimiljø. Det er superspennede, sier Haugli.

  • Regionale distriktsmidler
  • Tilskudd til miljøteknologi
  • Bedriftsnettverk
  • Rådgivning i internasjonale markeder