Gå rett til innholdet



Årsrapport 2006

Rapport fra styret

Det er gledelig å registrere at økonomien i Nordland også i 2006 hadde vekst. Nordlandsbedriftene har dermed de fire siste årene vært gjennom en sammenhengende høykonjunktur og aktivitetssnivået vokser til rekordnivå. De eksportorienterte bedriftene klarer igjen å utnytte markeder og kapasitet og gjør Nordland til landsdelens eksportlokomotiv.

Investeringstakt, utvikling av ennå mer høyverdige produkter og tilstrekkelig antall nyetableringer, er kritiske faktorer for positiv utvikling på lengre sikt.

God start for solcelleindustrien

Solcelleindustrien i landet fikk sin start i dette fylket ved etableringen av ScanWafer AS. Det investeres nå ytterligere i Glomfjord og i Narvik har selskapet (nå REC) under bygging en ny fabrikk. Vi klarer med andre ord å skape nye spennende bedrifter, men ser allikevel at nyetableringstakten kunne vært ennå høyere. Konkurransen om våre unge er internasjonal og sterkt økende. Statistikken viser dessverre at det blir færre unge arbeidstakere i fylket.

Innovasjon Norges visjon er å bidra til at lokale ideer kan gis globale muligheter. Dette gjør vi ved finansiering, ved rådgiving, kompetanse og ved nettverk. Våre ansatte i Nordland og ved våre kontorer ute i verden stilles til rådighet for våre bedrifter og for de som planlegger etableringer.

Besøk i Glomfjord og Rognan

Styret har gjennom 2006 vært opptatt av både enkeltsaker, utvikling i bransjer og også behandlet innspill til regionale og sentrale planer. Høsten 2006 besøkte styret bedrifter i Glomfjord og Rognan. Dette ble gjort i et samarbeid med kommune og næringsutviklingsselskap.