Gå rett til innholdet



Årsrapport 2006

Rapport fra styret

Styret har avholdt åtte møter (hvorav to telefonmøter) og behandlet/ protokollert 66 saker i 2006.

Det har vært avviklet møter med Petro Arctic, Hammerfest Næringshage, Finnmark Reiseliv AS, Hasvik Utvikling, Bioforsk, Innovasjon Norge Tromsø, Norinnova AS og Sametingets tilskuddsstyre.

Saker som har vært behandlet er bl a Regionalt utviklingsprogram 07, Forretningsplan 07, Bygdeutviklingsplan 07. 

Innovasjon Norge i Finnmark har fattet vedtak i 324 finansieringssaker og bevilget totalt 223 631 073 kroner i tilskudd og lån til næringsutvikling fra nasjonale og regionale virkemiddelrammer:

Styrets medlemmer har deltatt i premissarbeid bl.a. på:

  • olje-/gassutvinning utenfor Finnmark
  • strukturordinger for fiskeflåten
  • forvaltning av Finnmarkseiendommen
  • næringsutvikling i samiske områder
  • Finnmark som reiselivsmål
  • regionalt utviklingsprogram 2007
  • Nordområdesatsingen

Styret har endret Innovasjon Norges strategiske arbeid i Finnmark slik at det kan arbeides forskjellig med kommuner i vekst, stagnasjon og under offentlig mobilisering.

Her er det stor spennvidde i forventninger fra nærings- og samfunnsliv. Fra å være pådriver og initiativtaker i mobiliseringsarbeid i kommuner, til finansiering av langsiktig markedsarbeid for sjømatbedrifter i Finnmark.

Dette forutsetter godt samarbeid med kommunene. Styret har tatt initiativ til hospiteringsordninger for utviklingsarbeidere, og er pådriver i økt kommunikasjon med kommunene.

Finnmark fylkeskommune er en sentral premissgiver som viser god forståelse for bedriftsvirkemidlenes betydning. Styret vil takke for godt samarbeid og felles innsats i dette viktige arbeidet.  

Uten dyktige, samarbeidsvillige og engasjerte medarbeidere i Finnmark og Innovasjon Norges øvrige apparat, kan ikke Innovasjon Norge levere som forventet. Styret vil takke administrasjonen i Finnmark og dens kolleger i inn- og utland for godt utført arbeid i 2006.