Gå rett til innholdet



Årsrapport 2006

Kontoret i Tyskland (Hamburg)

I Tyskland er reiselivsarbeidet det viktigste fokusområdet. Tyske turister representerer ca 25 % av samtlige utenlandske overnattinger i Norge. Tyskland er således det viktigste markedet for reiselissektoren.

Kortreiser

2006 var vi for første gang synlig i det tyske markedet med kortreiser og "low-cost-airline" produkter i kombinasjon med destinasjoner i Norge. Kampanjene ble gjennomført i Hamburg og Berlin hvor vi hadde store plakatkampanjer, megaposters (80m2 store), annonsering på u-bahn og s-bahn samt directmailing i form av postkort. Destinasjonen i Norge var Fjord Norge hvor det var fokus på Bergen som innfallsport til fjordopplevelser. I måneden etter kampanjen gikk antall tyske overnattinger i Bergen opp med 21 %.

Sommer og vinterkampanjene

Sommer- og vinterkampanjene bygget videre på de erfaringer vi har gjort tidligere og vi har ikke gjort omfattende endringer eller kursendringer når det gjelder strategi, medieplaner eller liknende for disse kampanjene eller for andre aktiviteter som messer, temasatsing på vandring/sykling og fiske.

Energi og miljø

Energi og miljø er også en viktig satsing for Innovasjon Norge i det tyske markedet. Tradisjonelt har olje, gass og elektrisitetsrelaterte produkter og tjenester stått i fokus. Dette ender seg stadig mer i retning av teknologi innenfor fornybare energiformer. Tyskland er verdens største marked for denne sektoren. Vi arbeider aktivt med å koble norske og tyske bedrifter sammen slik at mulighetene kan utnyttes.

Miljøteknologi og helse

Andre viktige områder i Tyskland er miljøteknologi og helse. Også innen disse sektorene ligger Tyskland i verdenstoppen når det gjelder innovasjon og kjøpekraft.

Oppgang i økonomien

Som et viktig marked for bedrifter på tvers av de fleste bransjer og sektorer, arbeidet også kontoret med ca. 30 bedriftsetableringer og partnersøk for enkeltbedrifter i 2006. Oppgangen i tysk økonomi fortsetter, noe som gir økte muligheter i det tyske markedet i tiden fremover.


Bilde. Sverre Lindtvedt, leder for kontoret i Tyskland. Foto: Innovasjon Norge

Leder: Sverre Lindtvedt

Kontoret har 16 medarbeidere.