Gå rett til innholdet



Årsrapport 2006

Kontoret i SpaniA (Madrid)

Et case - Rupro as

Rupro as fra Sør Trøndelag leverer slaktelinjer for småfe. Bedriften har jobbet med Innovasjon Norge lokalt i mange år og Madrid-kontoret gjennom over fire år.  I denne perioden har de studert markedet, besøkt potensielle kunder, hatt potensielle kunder på besøk og vært nødt til å gjøre en del tilpassinger sitt utstyr og sitt konsept. Rundt årsskiftet 2006 og 2007 kom premien i form av den første ordren på størrelsesorden 7,8 millioner kroner. Dette kan meget vel bli et gjennombrudd som gjør bedriften kan ta store markedsandeler i Spania.

Den viktigste lærdommen vi kan trekke ut av dette er at det krever mye for å bli best hjemme. Enda mye mer av tålmodighet, teknisk kunnskap, ledelseskraft, finansielle ressurser og ikke minst samarbeidsegenskaper kreves for at man skal lykkes ute. Fra Madrid gir vi honnør til bedriften og våre kolleger i Trøndelag, som har hjulpet til å sette bedriften i stand til å stå løpet.

Sentrale begivenheter

Spania Reiseliv

  • Økning på 23 % i spanske overnattinger i Norge i 2006 i forhold til året før
  • Satsing kampanjer for første gang.  Short break - med stor reperkusjon i markedet

Spania Trade

Samling for økt FoU-samarbeid i forbindelse med gjenkjøpsavtalen. Nærmere 35 norske bedrifter og 55 spanske deltok og det ble gjenomført 250 bilaterale møter.  Samlingen ble gjennomført i samarbeid med Navantia, SEPI, ICEX, CDTI og Camara de Madrid på spansk side og Norges Forskningsråd, Norsk Romsenter, Innovasjon Norge i Oslo, EIC og Madrid-kontoret på norsk side.

Foto: Innovasjon Norge Madrid

Fra åpningsakten under FoU-seminaret.  Fra venstre:

Hr. Jaen, President Navantia, Hr. Tapias Fernandez, President  Camara de Madrid, Ambassadør Per Ludvig Magnus og Hr.. Nelson, President  Lokheed Martin Europe.

 

 

Det ble i 2006 gjennomført snaut 50 prosjekter med små og mellomstore bedrifter og i tillegg koordinert og styrt drøyt 20 multistasjonsprosjekter.  Utallige samarbeidskonstellasjoner med forskjellige Innovasjon Norge-kontorer.

Portugal Trade

NAER prosjektet i forbindelse med ny hovedflyplass i Lisboa. Lisboakontoret i samarbeid med OSAK og Leverandørkonsortiet rundt Gardermo-utbyggingen.

Utveksling med Innovasjon Norge kontoret for Oslo og Akershus, OSAK hvor flyplassprosjektet og andre ble delvis gjennomført.


Leder: Ole Homb

Kontoret har fire medarbeidere.