Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

Sverige

2007 har vært et travelt år for Innovasjon Norge Stockholm. Fokus på områder som helse, cleantech og IKT har resultert i en rekke interessante prosjekter med høy teknologi profil og stort vekstpotensial. 

Stockholm: Foto: Johannes Jansson/norden.org

 

 

 

 


Innovasjon Norge i Stockholm flyttet i juni til nye lokaler I sentrum og våre ansatte innenfor reiseliv og handel er nå samlokaliserte.

Kontoret tilbyr kontorplass for bedrifter i en oppstartfase som del av den støtte vi kan bidra med ved introduksjon til Sverige som marked.

Kapasitetsmessig økte vi staben med en ny senior konsulent med bakgrunn i rådgivning for SMB med internasjonale ambisjoner og potensiale og med god kjennskap til svensk næringsliv.

Reiseliv:

Følgende prosjekter ble gjennomført I 2007 mot det svenske reiselivsmarkedet:

  • Vinterkampanje 07
  • Sommerkampanje
  • Kortferiekampanje
  • Presseprosjekt med visningstur for Norge som reisemål
  • Katalog for Norge som reisemål
  • MICE-kampanje for økt fokus og kjennskap til hva Norge kan by på innen seminar og konferansekonseptet.
  • Ulike messer og konferanser hvor norske tilbydere møter potensielle svenske kunder, herunder Norwegian Travel Workshop.

Helse:

Telemedisin ble satt på agendaen da en svensk næringslivsdelegasjon besøkte nordområdene I juni 2007. Blant annet viste Karolinska sykehus interesse for a starte et mulig samarbeid innen dette området. Innovasjon Norge hadde i 2007 som følge av dette fokus på Stockholms regionen. To dedikerte nettverk ikken medtech besøkte Stockhomsområdet i relasjon til åsmøte I Svensk medtech.  Hensikten var å øke kjennskapen til svensk helse sektør og å markedsføre norsk teknologi innen området for prosjektledelsen ved Karolinska.

Andre eksempler på interessante bedrifter innen sektoren var Sonitor (ultralydbasert innendørs posisjonering) og HealthTech (electronic Ward cabinets for medicine and medical supplies).

Fornybar energi:

Delegasjonen til Nordområdene satte også fokus på utfordringene relatert til CO2-håndtering, og representanter fra de to landene diskuterte samarbeid innen forskning og pilotprosjekter. Påfølgende dette har har det vært arrangert samtaler og besøk mellom universitetet i Luleå og Tromsø, Høyskolen i Narvik og Forskningsparken i Tromsø og Narvik på alternativ energi.
I september 2007 annonserte Statkraft og SCA et samarbeid innen vindkraft. Ved å etablere et felles selskap har de ambisjoner om å gjøre store investeringer i vingkraft i nord-Sverige. Investeringene er estimert til ca.16 milliarder svenske kroner.

Avtalen har satt sterkere fokus på samarbeid mellom de to landene innenfor området fornybar energi.
Muligheter innenfor alternativt drivstoff og miljøvennlige løsninger I bilindustrien undersøkes løpende og følges opp I et etablert samrabeid mellom Utenriksdepartementet,  Norwegian Centre of Expertise Raufoss, Arena Bil og Innovasjon Norge Stockholm.

I mai 2007 møttes “Cleantech” bedrifter fra Norge og Sverige  en arbeidssamling for å diskutere samarbeid med henblikk på felles eksport. Det norske nettverket er knyttet til IN Oslo /Akerhus og Oslo Teknopol mens det svenske nettverket er knyttet til Gøteborg business region.

Stockholm-kontoret deltok også i et paneuropeisk prosjekt for å se må narkedet for vind og bølge energi. Hensikten var å undersøke og understreke markedsmuligheter for norske selskaper innen dette området.

Kreative industrier:

Innovasjon Norge Stockholm og København har sammen med sektoransvarlige in Innovasjon Norge og utenriksdepartementet arbeidet med felles prosjekter for profilering av møbeldesign I de to markedene.


Bilde: Tina Nordlander. Foto: Innovasjon Norge
Tina Nordlander
Direktør

Besøksadresse
Sveavägen 64
SE-111 34 Stockholm
Sverige

Postadresse
PB 3363
SE-103 67 Stockholm
Sverige

T: + 46 8 791 83 15
F: + 46 8 24 98 00

E: stockholm@
innovasjonnorge.no


www.innovasjonnorge.no/sverige
 
Antall ansatte: 6