Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

Murmansk

Innovasjon Norges kontor i Murmansk dekker Nordvest-Russland og er samlokalisert med Generalkonsulatet.

Foto: Reinertsen AS. Brukt med tillatelse

Kontoret har fokus på følgende bransjer:
• Leverandørindustrien innen olje & gass
• Infrastruktur (relatert til olje & gass)
• Maritim virksomhet

Første hele år i Murmansk

2007 har vært første hele driftsår for Innovasjon Norges kontor i Murmansk. Markedet preges av en sterkt økende interesse for Nordvest-Russland fra norsk næringsliv. Tendensen til at stadig flere bedrifter også fra den sørlige delen av Norge anser området som forretningsmessig interessant fortsetter. Samtidig er Russland fortsatt et annerledes og komplisert marked, noe som gjør at bistand også fra norske myndigheter både er ønskelig og ofte helt påkrevet.

Høy aktivitet

Aktiviteten i 2007 har derfor vært høy med en hel rekke besøk, messer, konferanser og andre arrangementer. Hovedaktiviteten er fortsatt relatert til leverandørbedrifter til petroliumsindustrien, men en rekke andre bransjer viser også større interesse. På initiativ fra Innovasjon Norges kontor i Murmansk ble en norsk næringsforening stiftet i 2007 og foreningen teller allerede drøyt 40 norske medlemsbedrifter.

Sterkt økende interesse for Nordvest-Russland

2007 har vært første hele driftsår for Innovasjon Norges kontor i Murmansk. Markedet preges av en sterkt økende interesse for Nordvest-Russland fra norsk næringsliv. Tendensen til at stadig flere bedrifter også fra den sørlige delen av Norge anser området som forretningsmessig interessant fortsetter. Samtidig er Russland fortsatt et annerledes og komplisert marked, noe som gjør at bistand også fra norske myndigheter både er ønskelig og ofte helt påkrevet. Aktiviteten i 2007 har derfor vært høy med en hel rekke besøk, messer, konferanser og andre arrangementer.

Leverandørbedrifter til petroliumsindustrien

Hovedaktiviteten er fortsatt relatert til leverandørbedrifter til petroliumsindustrien, men en rekke andre bransjer viser også større interesse. På initiativ fra Innovasjon Norges kontor i Murmansk ble en norsk næringsforening stiftet i 2007 og foreningen teller allerede drøyt 40 norske medlemsbedrifter.

Innovasjon Norges kontor i Murmansk bidrar jevnlig med foredrag og innlegg på seminarer og konferanser både lokalt i Murmansk og i Norge. Her samarbeider man også tett med Innovasjon Norges distriktskontorer, Intsok, NHO, bransjeforeninger og andre. Man etablerte i 2007 også egne Russlandskontakter ved Innovasjon Norges tre nordligste distriktskontorer for å benytte disse som kontaktpunkter, både for Innovasjon Norges Russlandskontorer og ikke minst bedriftene i disse regionene.

En hel rekke delegasjoner besøkte Murmansk i løpet av året, bl.a. Innovasjon Norges hovedstyre. Statsminister jens Stoltenberg besøkte også byen i juni 2007 og store deler av besøket var viet norsk-russisk næringssamarbeid.
 
Kontoret har 1 medarbeider.


Leder: Roger Håkon Mikkelsen

Leder: Roger Håkon Mikkelsen

Innovation Norway
Royal Norwegian Consulate General
Sofi Perovskoy st., 5
Murmansk 183038
Russian Federation

T: +7 8152 400600
F: +7 8152 456871
E: murmansk@
innovasjonnorge.no


www.innovasjonnorge.no
/russland