Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

KONTORET I JAPAN (TOKYO)

Prosjektarbeid for norske selskaper

Innovasjon Norge har arbeidet med prosjekter for bedrifter som vil inn i det japanske markedet og for de som allerede er i markedet, men som vil skalere eller refokusere innsatsen.  Et titalls små og mellomstore bedrifter har hatt større prosjekter i perioden (innen programvare, elektronikk, bildeler, jernbane, helse og fornybar energi) og i tillegg har mange bedrifter fått informasjon og assistanse knyttet til en mulig fremtidig satsing.

Shinkansen i Tokyos gatebilde. Foto: Geir Jacobsen / Innovasjon Norge

Forskningssamarbeid

Japan og Norge undertegnet i 2003 en samarbeidsavtale innen forskning og teknologi der det er fokus på energi og miljø, materialteknologi og matvaresikkerhet. I 2007 ble det arrangert en studietur til Norge med fokus på hydrogen, og det har vært stor utveksling av forskere mellom landene. Det ble avholdt ti seminarer med til sammen 600 deltagere, og norske og japanske forskningsinstitusjoner signerte til sammen 5 samarbeidsavtaler. Klima var tema på et godt profilert seminar der utenriksminister Jonas Gahr Støre var hovedtaler, og samarbeid om klimaforskning, inkludert romvirksomhet, er et nytt område som nå er godt i gang og som har et spennende potensial for begge land.

Informasjon om japansk teknologi og muligheter i det japanske markedet

  • Studieturer for norske forskere og for studenter fra norske universiteter.
  • Studieturer for samferdselsminister Liv Signe Navarsete og ledelsen i samferdselsdepartementet samt for samferdselskomiteen – begge med fokus på høyhastighetstog, billettsystemer og miljøvennlig samferdsel.
  • ”State of the art” studie og samarbeidsmuligheter innen fjerning og lagring av Co2.

Geir Jacobsen. Foto: Astrid Mathisen / Innovasjon Norge
Leder: Geir Jacobsen
Kontoret har syv medarbeidere.

Innovation Norway
Minami-Azabu 5-12-2
Minato-ku, Tokyo 106-0047
JAPAN

T: +81-3-3440-2611
F: +81-3-3440-2689

E: tokyo@innovasjonnorge.no 
www.innovasjonnorge.no/japan