Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

Kontoret i Sør-Korea (Seoul)

Innovasjon Norges kontor i Korea var I løpet av 2007 involvert i 22 kundeprosjekt. Basert på inntektsstrøm, var de dominante sektorene IKT (inkludert medisinsk teknologi) som representerte 45 %, deretter Marin sektor (akvakultur og sjømat) med 19%, Energi og Miljlø med 17 %, Maritim og Skipsbygging med 12 %, men også andre sektorer som bilindustri etc.

Seoul scenery. Photo: Seoul City Tourism. Brukt med tillatelse

Kontoret opplevde en fortsatt sterk strøm av eksterne henvendelser som blir behandlet under Government Export Services (GES). Totalt ble ca 200 henvendelser registrert, og ca 500 timer ble brukt i saksbehandlingen av henvendelsene. De mest hyppige sektorene som ble omhandlet var Maritim, IKT, Marin, Energi og miljø, men også det var også henvendelser innen andre sektorer.

Nettverksprosjekt

Kontoret hadde en sterk fokus på nettverksprosjekt innen IKT og Medisinsk Teknologi, Energi og Miljø og Marin sektor. En MOU (Memorandum Of Understanding) ble undertegnet mellom NTNU og Yonsei Universitetet for samarbeid innen medisinsk teknologi og sykehus løsninger. Kontoret deltar også i et samarbeidsnettverk innen marin sektor. Det ble i 2007 planlagt for et nettverksprosjekt innen innholdstjenester og underholdning innen digitale medier, som vil bli realisert i 2008.

Bedriftsbesøk

Innovasjon Norge organiserte næringslivsdelegasjonene og seminarene under kronprinsparets besøk til Sør-Korea, med mer enn 100 næringslivsdelegater fra 50 norske selskap. Delegasjonen hadde seminarer med sine koreanske motparter i Seoul og Busan, innen områdene Maritim, Marin, IKT, Medisinsk Teknologi, Energi og Miljø og Olje og Gass.

I tillegg til seminarer under kronprinsparets besøk, organiserte Innovasjon Norge Korea 2 delegasjoner til Korea fra Norge, samt 2 delegasjoner fra Norge til Korea.

Innovasjon Norge Korea var vertskap for North East Asia INspiration 2007, en intern samling på tvers av enheter, med mer enn 30 deltakere fra distriktskontor, utekontor samt hovedkontoret.

Kontoret har fire medarbeidere.


Foto: Espen Guterud / innovasjon Norge
Leder: Reidar Grevskott

Innovation Norway
Royal Norwegian Embassy
Commercial Section
22F S-Tower, 116 Shinmunno 1-ga,
Jongno-gu
Seoul 110-061
Korea

T: + 82 2 767 2650
F: + 82 2 767 2701
E: seoul@innovasjonnorge.no
 
www.innovasjonnorge.no/korea