Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

Singapore

2007 i korte trekk

2007 har vært et travelt år for kontoret i Singapore, med mange prosjekter, som organisering av handelsdelegasjoner, seminarer, orienteringsprogrammer og handelsmesser. I tillegg kommer partnersøk og generell markedsinformasjon for norske selskaper samt rapportering om markedsmuligheter i Singapore.

Foto: Tay Siow Hwee

Sjøfart- og offshoredelegasjon

I april ble det organisert en vellykket forretningsdelegasjon for 15 norske teknologileverandører til singaporske verft og olje- og gasselskaper. Dette ble arrangert i samarbeid med INTSOK og omfattet presentasjoner og seminarer med mer enn 100 deltagere fra verftene og ingeniørselskapene, som bygger oljerigger og bygger om oljetankere til flytende produksjons-, lagrings- og losseenheter (FPSO).

Utstillinger og seminarer

I samarbeid med distriktskontoret i Oslo/Akershus (OSAK) ble det satt opp en norsk paviljong under CommunicAsia-utstillingen, en viktig informasjons- og kommunikasjonsmesse, i juni. Åtte norske utstillere deltok her. I tillegg organiserte vi en norsk stand på den største reiselivsmessen i Singapore i mars (NATAS-messen) i samarbeid med den norske ambassaden.

I november ble det i Oslo arrangert et seminar om markedspotensialet innenfor bioteknologi og medisinsk teknologi i Singapore og Malaysia, også dette i samarbeid med OSAK.

Studenter fra Gründerskolen

Innovasjon Norge (Singapore) arrangerte et tremåneders program for en gruppe på 20 studenter fra Gründerskolen. Programmet omfattet en ukelang innføring i Sørøst-Asia, og særlig i Singapores politiske, sosiale, økonomiske og forretningsmessige miljø og kultur; kurs i entreprenørvirksomhet ved National University of Singapore og utplassering hos selskaper i startfasen.

Forretningskonferanser og nettverksmøter

Innovasjon Norge (Singapore) samarbeidet med Norsk næringslivsforening i Singapore (NBAS) om å arrangere Norway – Asia Business Conference i oktober. Konferansen holdes to ganger i året og hadde denne gangen rundt 100 deltagere.
 
For å fremme forsknings- og utviklingssamarbeidet innenfor sjøfart mellom Norge og Singapore, ble det arrangert delegasjonsreiser fra Singapore og bilaterale møter i Norge i sammenheng med NorShipping-utstillingen i juni. Her fant man frem til nye muligheter for prosjektsamarbeid.

Innovasjon Norge (Singapore) deltok også på INTSOKs nettverksseminar/møte på Gardermoren i september, der det ble lagt frem en presentasjon om etablering av forretningsvirksomheter i Singapore.

Generelle eksporttjenester

Behandle generelle forespørsler om handel fra både singaporske og norske selskaper.

Individuelle bedriftsprosjekter

Partnersøk

  • Finne potensielle partnere i Singapore (forhandlere/representanter, samarbeidspartnere, allianser)

Rådgivning

  • Finn forretningsmuligheter i Singapore for norske bedrifter
  • Gi råd til norske selskaper om planlegging og implementering av markedsstrategiene deres i Singapore

Leder: Tay Siow Hwee

Leder: Tay Siow Hwee

Innovasjon Norge (Singapore)
16 Raffles Quay #44-01
Hong Leong Building
Singapore 048581

T: +65 6222 1316
F: +65 6224 7079
E: singapore@
innovationnorway.no