Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

thailand

Kontoret avslutter sin virksomhet fra 2008. Markedsaktiviteter følges opp av kontoret i Singapore, og det etableres avtale med lokal selvstendig konsulent.

Bangkok. Foto: Terence Ong / wikipedia.org. Spesielle vilkår gjelder.

Med en godt utbygget infrastruktur, markedsøkonomi og en investeringsvennlig politikk, ser det ut til at Thailand er sterkt tilbake etter finanskrisen i Asia på slutten av 90-tallet.

De viktigste industrisektorene er bilindustri (biler og bildeler), elektronikk og IKT, mote (klesplagg, tekstiler og design), matvarer og verdiøkende tjenester inkludert underholdning, helsetjenester og turisme.

Den thailandske økonomien ble i 2007 støttet av en solid vekst i eksportvolumet på varer og tjenester på rundt 6,4 %, mens importvolumet på varer og tjenester vokste med rundt 3,5 %. I tillegg spilte offentlige investeringer en viktig rolle i å støtte økonomien på et tidspunkt da private investeringer vokste mindre. Offentlig forbruk og offentlige investeringer vokste med henholdsvis 9,2 og 2,9 %.

Oppsummering av aktiviteter

Innovasjon Norge i Bangkok hjalp 5 norske selskaper med å etablere kontorer eller fabrikker, eller med å få forretningstillatelser fra investeringstilsynet i Thailand. 4 av dem kommer til å bruke rådgivingstjenester fra Innovasjon Norge i forbindelse med etablering av kontorer. Kontoret vårt har også støttet selskaper med partnersøk og representantsøk, driftsutsetting og informasjon om markeds- og investeringsmuligheter innen energi-, matvare- og akvakultursektoren.

INBD-rapporter

Innovasjon Norge i Bangkok utførte markedsundersøkelser for å finne markedsmuligheter og potensielle prosjekter i Thailand innenfor følgende sektorer: akvakultur, olje og gass, fornybar energi og bilindustri.
Rapportene kommer til å bli presentert for relevante norske selskaper gjennom distriktskontorene våre i løpet av 2008.

Liten delegasjon fra PTT til Norge

I slutten av november organiserte Innovasjon Norge i Bangkok, i samarbeid med IN Hordaland, en reise for en gruppe fra PTT (det største oljeselskapet i Thailand), energidepartementet, transportdepartementet og lederen for et større logistikkfirma til noen selskaper i Norge, slik at de kunne få oversikt over og forstå naturgass-/propan-basert transport, inkludert lagringssystemer og motorer. Delegasjonen besøkte Maritek, Rolls-Royce Marine og Norgas. Vi regner med at dette besøket vil føre til videre forretningssamarbeid og forretningsmuligheter for prosjekter i Thailand.

Thai Norwegian Business Seminar

Innovasjon Norge i Bangkok samarbeidet med den norske ambassaden og det norsk-thailandske handelskammeret om å arrangere et norsk-thailandsk forretningsseminar i Bangkok i november 2007. Seminaret, som ble holdt ved Conrad Hotell i Bangkok, henvendte seg til: 

  • norske selskaper som vil investere i Thailand 
  • norske selskaper som er etablert i Thailand 
  • thailandske selskaper som vil samarbeide med norske selskaper

Seminaret tok for seg emner som investeringer i Thailand, makroøkonomiske problemer, inkludert spørsmål om politisk stabilitet, økonomisk utvikling, juridiske hensyn og praktiske erfaringer fra selskaper som har gjenomgått investeringsprosessen i Thailand.


Ugris Prinyagul

Leder: Ugris Prinyagul

Kontakt: Kontoret i Singapore