Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

KONTORET i Vietnam (Hanoi)

Vietnam ble formelt medlem av WTO 11. januar 2007. Herunder innvilget USA ”Permanent Normal Trade Relation” (PNTR) status for Vietnam.

Foto: Harald Nævdal

Overordnede utviklingstrekk

  • I de nærmeste 5 årene forventes Vietnam’s BNP å få en årlig vekstrate på 8-8,5 %.
  • FDI var i 2005 5 mrd. US$, i 2006 10 mrd US$, og i 2007 20,3 mrd US$. I 2008 forventes et tilsvarende nivå for FDI.
  • Inflasjonen i Vietnam var i 2007 nær 10 %, og myndighetene arbeider nå for å få inflasjonen under kontroll. Dog forventes det at inflasjonen i 2008 også vil være rundt 10 %.

Etterspørsel og oppdrag fra våre kunder

I perioden 9.–14. juni arrangerte Innovasjon Norge i Hanoi studiebesøk med deltakelse fra 5 norske selskaper til Ho Chi Minh City og Mekong-deltaet for å vurdere muligheter for samarbeid med Vietnamesisk Catfish-industri. Messen og konferansen under ”VietFish 2007” ble også besøkt. Resultatet er at 2 av selskapene nå har valgt å etablere kontor i Vietnam, og Fiskeriforskning har etablert samarbeid med AgiFish om prosessering av Catfish skinn.

I perioden 9.-16. juni assisterte Innovasjon Norge i Hanoi Vinashin (Vietnam Shipbuilding Industry Corporation) med program og messedeltakelse under ”NorShipping” i Oslo. Arrangementet ble gjennomført i tett samarbeid med NME (Norske Maritime Eksportører). Det ble arrangert møter for Vinashin’s ledelse med organisasjoner og bedrifter innenfor maritim sektor. I tillegg ble det arrangert møter mellom Vinashin personell og ca 30 norske leverandører av skipsutstyr. Både Vinashin, NME og de norske selskapene var meget godt fornøyd med arrangementene.

I perioden 13.–17. august arrangerte Innovasjon Norge i Hanoi deltakelse under ”Aqua Nor 2007” med deltakelse fra vietnamesisk delegasjon som representerte forskningsmiljøer, fiskeriprovins og VASEP (Vietnam Association of Seafood Exporters and Producers). Det ble gjennomført møter med mer enn 10 norske selskaper under besøket, i tillegg til ekskursjon til Hitra-mat og til Lerøy Seafood’s anlegg utenfor Trondheim. Vietnamesisk side var meget tilfreds med besøket. Flere samarbeidsprosjekter er nå under vurdering.

Resultater i form av initiert, pågående og gjennomført arbeid

I 2007 gjennomførte vi oppdrag for nesten 20 selskap innenfor sektorene marin, maritim, olje og gass, i tillegg til andre sektorer. Assistansen har omfattet agentsøk, markedssøk, sikring av tomt, etablering av representasjonskontor, workshops, studiebesøk, markedsanalyser samt møter med myndighetene.
Vi har i tillegg assistert over 60 norske selskaper med ”General Export Services”.

Samarbeid med UD og NORAD:

  • Innovasjon Norge i Hanoi gir uttalelser til NORAD på mottatte søknader om forprosjektmidler. 
  • Innovasjon Norge i Hanoi, sammen med IN International Business Development iverksatte i mai 2007 et MatchMaking Program for Vietnam, som er gitt tittelen ”Trade & Industry Program Vietnam – Norway” (TIP). I 2007 ble 8 norske selskaper godkjent for deltakelse i TIP.
  • ”Norwegian Business Forum i Vietnam” er etablert med 33 representanter for norske selskaper etablert i Vietnam og nordmenn som leder utenlandske selskaper i Vietnam.

(Endret 21. august 2008)


Leder: Harald Nævdal

Leder: Harald Nævdal

Innovation Norway (Hanoi)
10th Floor, Block B,
Vincom City Tower
191 Ba Trieu Street
Hanoi - Vietnam

T: +84 4 9742930
F: +84 4 9743303
E: hanoi@
innovasjonnorge.no

Website: www.innovasjonnorge.no
/vietnam

Kontoret har fem medarbeidere.