Gå rett til innholdet



Foto: Pål Bugge/Innovasjon Norge, Anders Gjengedal/Innovasjon Norge, Anders Gjengedal/Innovasjon Norge
Årsrapport 2005
Sør-Trøndelag

Rapport fra styret

Næringslivet i fylket

Kundebedrifter

RAPPORT FRA STYRET I SØR-TRØNDELAG


Innovasjon Norge i Sør-Trøndelag opplevde stor pågang etter virkemidler i 2005. Alle lokale rammer var disponrt før årsskiftet og flere gode prosjekter måtte på grunn av rammesituasjonen avslås eller utsettes til på nyåret. Det var spesielt stor etterspørsel etter lån og tilskudd til landbruksformål. Kontoret behandlet tilsammen 729 finansieringssaker i 2005. Av disse ble 448 saker innvilget med en samlet tilsagnsramme på i underkant av 250 millioner kroner. I tillegg ble det behandlet 277 Skattefunn-saker og kontoret behandlet også søknader om Kompensasjon for bortfall av Regional differensiert arbeidsgiveravgift.

Hovedinnsatsområder har vært: Etablerere, SMB-bedrifter med internasjonale vekstambisjoner, reiseliv/opplevelser, mat, innovasjonsnettverk/omstilling. Kvinner, ungdom og internasjonalsiering er gjennomgående prioriteringer.

Kontoret deltok aktivt både med finansiering og gjennomføring av flere større arrangementer i 2005. I Technoport som ble arrangert for første gang i 2005 hadde Innovasjon Norge i Sør-Trøndelag prosjektlederansvar for temadel Innovasjon og deltok videre i prosjektgruppene i de tre øvrige temadelene. Internasjonaliseringsdagene og Eksportens Dager ble gjennomført med stor deltagelse og vi var tungt inne i Trøndersk matfestival. Kontoret markerte Designåret 2005 via workshops for teknologibedrifter og reiselivet og som medarrangør på konferansen Forum:form på Røros.

Utadrettet virksomhet prioriteres høyt. Som ledd i dette arbeidet har vi gjennomført en ordning med kontordager i Næringshagene på Oppdal, Frøya, Brekstad og Røros. Tilbudet er positivt mottatt og det har vært godt besøk både av eksisterende og potensielle kunder.

Innovasjon Norge i Sør-Trøndelag deltar i en rekke nettverk og har mange viktige samarbeidspartnere. Spesielt kan nevnes fylkeskommunen, fylkesmannen, kommunene og Innovasjon Norges distriktskontor på Steinkjer.

Styret hadde seks styremøter i 2005 og behandlet totalt 56 saker. Styret gjennomførte en todagers befaring til Bjugn og Ørland i slutten av august. For å få innsyn i næringslivets utfordringer legges det opp til temadrøftinger på de fleste styremøter og bedrifter inviteres i den forbindelse til å holde orienteringer om status og utfordringer.


 

Trondheim
2006


Tore Sandvik
(leder) 


Benjamin Schei
(nestleder) 



May Kristin Knutsen 


Heidi Jaksland Kvernmo 
Gunn Vaagan    Arne Braut    Tor Ulleberg    Jorunn Skjoldvor Foss 
 
Kontoret i Trondheim:

19 årsverk

 

Antall saker i 2005                        (uten vedlikehold, klagesaker o.l.):

729

 

Innvilget i 2005:

250 mill. kr

 

Låneportefølje 31.12.2005:

630 mill. kr

 

Antall SkatteFunn-søknader i 2005:

277