Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

ITALIA

2008 var et aktivt år med satsing mot sektorene reiseliv, landbruk (studieturer), fornybar energi (arbeid for Norsk Solkraft og laget ulike bransjerapporter), marint (oppdrag for EFF og enkeltbedrifter) samt oppdrag innen andre sektorer maritimt, helse, IKT. For EFF (Eksportutvalget for fisk) la Innovasjon Norge i Milano opp kurs for italienske kokkeskoleelever og gjennomførte en oppskriftskonkurranse.

Innovasjon Norge Milano fortsatte arbeidet med forsvarsektoren. Her besøkes Agusta utenfor Milano som skal levere helikoptere til Norge. Foto: Knut A. Mugaas

Innovasjon Norge i Milano organiserte og gjennomførte flere viktige studieturer for grupper i landbruket. Således var landbrukssamvirkets organisasjoner med Innovasjon Norge i Emilia-Romagna på nyåret og studerte økologisk dyring, samvirke og produksjon av ost og skinke. 

Småskala produksjon i Toscana

Kontoret assisterte Innovasjon Norgess Arendalskontor og 6 gårdsbruk som studerte småskala produksjon i Toscana i april. Videre organiserte Innovasjon Norge i Milano to tunge studieturer for Statens Landbruksforvaltning i september til Toscana og i oktober for Norsk Bygdeturisme og Gardsmat til Umbria.

Kulturarven i reiselivsfremme

Andre partnere fikk studieturer organisert av Innovasjon Norge i Milano til Piemonte i mars der Nordland Fylkeskommune lærte om bruk av kulturarven i reiselivsfremme, og i mai til Bologna der fylkesrådmennene så på italiensk forvaltning.

Felles geografisk varemerke

Interessen for å lære av og få inspirasjon fra Italia samt selge til markedet manifesterte seg likeledes i et aktivt samspill med ulike distriktskontorer, spesielt Innovasjon Norge i Vadsø. For Finnmark assisterte kontoret Finnmarks-grupper som studerte bruk av felles geografisk varemerke, et kvinnenettverk, og en markedsreise i Finnmark lagt opp av Innovasjon Norge i Vadsø. Planlegging begynte for andre opplegg fra Innovasjon Norge i Buskerud (landbruk), Hedmark (reiseliv) og Sogn og Fjordane (innovasjon).

Reiseliv

For reiseliv fortsatte Innovasjon Norge i Milano sitt mangeårige program med større workshops i Norge (våren) og Milano (høsten), samt mindre og spesialiserte evenementer rundt om i Italia. På reiselivsmessen BIT hadde kontoret en felles skandinavisk stand. Et nytt tiltak var Identita Golose, en gourmet-messe der det skandinaviske kjøkken ble profilert.

Innovasjon Norge i Milano har i flere år satset sterkt på profilering gjennom fagpresse, og organiserte også i 2007 et førtitalls italienske journalistreiser til Norge. En annen hovedmålgruppe for disse reisene er turoperatørene.


Leder: Knut Mugaas

Leder: Knut A. Mugaas

Innovation Norway Milan
Via Puccini 5
20121 Milano, Italy

T: +39 0285451411
F: +39 0285451430

E: milano@
innovasjonnorge.no


www.innovasjonnorge.no
/italia