Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

Sør-afrika

Sør Afrika hadde fortsatt en sterk økonomisk vekst i 2007. Selv om inflasjonen steg mer enn foregående år er det fortsatt optimisme og gode tider i næringslivet. Sør Afrika er i følge Verdensbankens evaluering et land det er enkelt å gjøre forretninger i.

Johannesburg: City skyline from North-East. Photo: Walter Knirr / copyright City of Johannesburg

Norske bedrifter kommuniserer lett med Sørafrikanske bedrifter og tilpasser seg lett til forretningkulturen i landet.

Et aktivt år

Kontoret i Johannesburg skiftet leder i august 2007. Bjørn Eriksen avløste Knut Ringstad som har fått nye oppgaver ved Innovasjon Norge's hovedkontor i Oslo. Hovedprosjektet til kontoret er det Norad finansierte MatchMaking programmet for Sør Afrika. Programmet er et partnersøk-konsept for norske bedrifter som ønsker å finne samarbeidspartnere i Sør Afrika.

Et hjemhenting/kartleggingsprosjekt innen trådløs teknolog med fokus på mobilteknologi er igangsatt og vil sluttføres i første halvår 2008. Dette vil være et godt grunnlaget for norske bedrifter som ønsker å markedsføre seg mot de prosjekter som vil bli utlyst i forbindelse med fotball VM i 2010 som skal arrangeres i Sør Afrika.

Kontorets fokus er innen områdene; IKT med fokus på trådløs teknologi, olje og gass, energi, produksjon og maritim sektor.

MatchMaking programmet

25 norske selskaper ble tatt inn i programmet i 2007 hvorav 20 besøkte Sør Afrika. Det ble avholdt tilsammen 98 møter med potensielle samarbeidspartnere. 2 Sørafrikanske selskaper besøkte Norge.

I oktober besøkte en delegasjon norske leverandører til olje/gass sektoren potensielle samarbeidspartnere i Cape Town. En gjenvisitt til Norge vil finne sted i løpet av våren 2008.


 


Leder: Bjørn Eriksen

Leder: Bjørn Eriksen

Innovation Norway
14th Floor, Sandton City Office Towers
P.O.Box 785436, Sandton
2146 Johannesburg
South Africa
 
T: +27 11 7848150
F: +27 11 784 8153
 
E: johannesburg@
innovationnorway.no

 
Kontoret har 3 ansatte.