Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

UNGARN (BUDAPEST)

Besøk til Ungarn: Uke 6–7 i februar 2007: Hamar Katedralskole – 20 elever fra skolen kom på studietur til Budapest. Kontoret organiserte hele programmet.

Foto: Judit Ujfalussy

19.–21. juni 2007: Arbeiderpartiets stortingsgruppe – 46 deltakere hadde faste møter med representanter fra det ungarske sosialistpartiet (ministere, politiske rådgivere, medlemmer av partiets ungdomsorganisasjon).

Tur til Norge:

3. oktober: Den ungarske statsministeren besøkte Norge. Vi deltok i rådgivningen i forbindelse med rundebordsmøtet om næringslivet.

Kontorets turer til Norge i samarbeid med distriktskontorene:

Mars: Telemark
Mai: Agder
September: Oslo
Oktober: Trøndelag

Ved alle anledningene traff vi mellom fem og ti små og mellomstore bedrifter. Vi hørte om deres aktiviteter og behov for internasjonal ekspansjon. Oppfølgingen av disse møtene pågår.

Fokusområder

Miljøvern og fornybar energi.

Økonomisk støtte fra EØS/Norge: Målet for aktivitetene våre er å støtte det bilaterale samarbeidet. Vi var aktivt involvert i arbeidet med å finne samarbeidspartnere og evaluere prosjekter.

Aktiviteter og arrangementer:

29. mars–1. april 2007: internasjonal reiselivsutstilling i Budapest. Sammen med ambassaden laget vi en norsk stand for å fremme Norge som reisemål. Fjord-Norge, Hurtigruten og Norwegian Air Shuttle sponset arrangementet, og ifølge statistikken ble utstillingen besøkt av 70 000 personer i løpet av de fire dagene den varte.

28. november 2007: seminar og arbeidsmøte om internasjonal vekst for norsk miljøteknologi og fornybar energi i Oslo.

Bistand til enkeltstående selskaper: Tomra, Aker Kværner, Nor-X, Katapult, BV Energi, Norsk Energi, Virtual Garden, Powel, Lindorff, Best of Norway, Norplan osv.


Leder: Judit Ujfalussy

Leder: Judit Ujfalussy

Innovation Norway
(Royal Norwegian Embassy, Commercial Section)
Ostrom u. 13.
Budapest
H-1015
UNGARN

T: +361 201 9395
F: +361 201 9396
E: budapest
@innovasjonnorge.no


www.innovasjonnorge.no
/ungarn