Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

TYRKIA-KONTORET (ISTANBUL)

Tyrkia fortsatte sin veksttrend med en økning i BNP på 4,5 prosent i 2007. I 2007 arbeidet Istanbul-kontoret mest med fornybar energi (hovedsakelig vannkraft), akvakultur og miljøteknologi.

Kveld ved Bosporos. Foto: Ali Basol / Innovasjon Norge

Fornybar energi

Tyrkias energibehov forventes å øke eksponentielt de neste 10–15 årene. Behovet for energiinvesteringer vil komme opp i 130 milliarder dollar innen år 2020. Mange firmaer ser dette som sjanse de ikke vil la gå fra seg, og har truffet tiltak for å investere i energisektoren. På grunn av den størrelsesordenen det er snakk om for de aktuelle investeringene, ser de fleste selskapene det som en fordel å kunne ha en utenlandsk samarbeidspartner.

Innovasjon Norge i Istanbul har besøkt miljøteknologimessen og ICCI-konferansen International Energy Co-Generation and Environmental Technologies som ble arrangert i Istanbul. Deltakelse og besøk på begge arrangementene gav oss anledning til å oppdatere oss og styrke det lokale nettverket samtidig som vi kunne vurdere mulige samarbeidspartnere i forbindelse med de pågående oppdragene.

Det har vært holdt arbeidsseminarer i Ankara om vannkraftsektoren, der norske interessenter hadde anledning til å presentere seg selv for tyrkiske vannkraftlisensinnhavere.

Innovasjon Norge i Istanbul har samarbeidet med Kjell Joa Hydroenergi AS og Grenor Group for å legge til rette for at norske fagfolk skal kunne spille en rolle i denne enorme sektoren.

Akvakultur

Flyttingen av oppdrettsanleggene lenger ut fra kysten på grunn av miljømessige bekymringer har økt behovet for ytterligere investeringer i teknologi og vedlikehold. Istanbul-kontoret har i samarbeid med noen av de større teknologileverandørene kunnet bringe norsk teknologisk fagkunnskap til de tyrkiske oppdretterne.

Den tyrkiske akvakulturens utviklingsmuligheter og Tyrkias geografiske plassering spilte en viktig rolle i European Aquaculture Societys avgjørelse om å arrangere årsmøte i Istanbul. Innovasjon Norges Istanbul-kontor deltok på arrangementet, noe som førte til en økning i nettverksaktivitetene.

Utvekslingsprogrammer og turer til Norge

En av kollegaene våre bodde og arbeidet ved Arendal- og Kristiansand-kontorene i en måned som en del av utvekslingsprogrammet, som har vist seg vellykket for å styrke forholdet til distriktskontorene så vel som for å skape nye prosjekter for kontoret.

For å utvide samarbeidet mellom distriktskontoret og Istanbul-kontoret har det vært gjennomført reiser til kontorene i Bergen, Stavanger, Arendal, Kristiansand, Skien, Hamar, Drammen, Trondheim, Steinkjer og Ålesund.

Kontoret har tre ansatte.


Fungerende leder: Ali Başol

Fungerende leder: Ali Başol

Innovation Norway
Istanbul Office
Aytar Cad.
Aydin Sokak
Aydin is Merkezi
A Blok No: 2, D:7
1. Levent
34340 ISTANBUL
TYRKIA

T: +90 212 284 4362pbx
F: +90 212 284 4364
E: istanbul@
innovasjonnorge.no


www.innovasjonnorge.no/tyrkia