Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

WASHINGTON 2007

Washington-kontoret har vært hovedbase for organiseringen av Amerikas-regionen. Med regionsdirektør og regionsrevisor og som det kontoret som har ansvaret for kundebehandlingssystemet og internett, har Washington konsentrert seg mye om interne rutiner. 

Foto: Karin Gjerløw Høidahl

2007 var et overgangsår for Washington-driften, og vi har nå blitt mer sektororientert og mindre organisasjonsorientert. I tillegg til å fokusere på IKT-sektoren har vi også innledet prosessen med å bevege oss i retning av en mer "designrettet" sektor. 

Dette er både et område som Innovasjon Norge prioriterer, og det har sammenfallende trekk med reiselivssektoren. Vi kommer også til å samarbeide nært med MFA på noen prosjekter. For 2008 vil forsvar, design og IKT være de viktigste fokusområdene for Washington-kontoret.

Høydepunkter

Her er noen høydepunkt fra det vi fikk gjennomført i 2007:

Ti-Mo
Vi arbeidet sammen med Ti-Mo for å finne representanter i USA til deres særegne serie dameklær. Som et resultat av vår innsats blir Ti-Mos kolleksjoner nå lansert i utvalgte butikker på den amerikanske vestkysten.

Forsvar
Når det gjelder å skape muligheter for norsk næringsliv, har samarbeidet med forsvarsattacheen og hans team på Den norske ambassaden ført til en ny stilling som skal konsentrere seg om forsvarsmarkedet. Vi er glade for å kunne innføre denne nye stillingen i 2008. Stillingen er et fellesprosjekt mellom FSi (Forsvars- og Sikkerhetsindustriens forening), Forsvarsdepartementet og Innovasjon Norge.

Løsning på konflikt om opphavsrett mellom Dolphiscan og NASA
Dolphiscan henvendte seg til Innovasjon Norge for å få hjelp da NASA forsøkte å hindre det norske selskapet i å kommersialisere sin ultralydleser beregnet på å digitalisere todimensjonale datamatrisekoder. NASA mente at Dolphiscans teknologi krenket et av deres patenter, en påstand Dolphiscan benektet på det sterkeste. Ved å samarbeide med våre advokater som arbeider med immaterielle rettigheter, og med ambassaden i Washington, kunne Innovasjon Norge overtale NASA til å legge bort saken mot Dolphiscan.

Kari Traa på World Travel Adventure Summit
Kari Traas sponsing av Innovasjon Norges stand på World Travel Adventure Summit i oktober 2007 – Dette var riktignok en forholdsvis liten sak sett i den store sammenhengen, men det representerer likevel en viktig milepæl fordi det var det første konkrete eksempelet på hvordan næringslivet og reiselivet kan arbeide sammen på en gjensidig gunstig måte. 

Fellesprosjekter med Den norske ambassaden
Vi har lagt vekt på å kunne utvide samarbeidet med MFA, og et av de mest vellykkede prosjektene var verdens miljødag, som ble gjennomført i samarbeid med ambassaden i DC, Innovasjon Norge i DC og reiselivskontoret vårt i New York. Dette er et ypperlig eksempel på hvordan organisasjonene våre kan samarbeide i fremtiden. Du kan lese mer om dette i reiselivsrapporten fra New York.


Leder: Kristin Dale
Leder: Kristin Dahle

Innovation Norway
2720 34th Street, N.W.
20008 Washington, D.C.
USA

E: washington
@innovationnorway.no

T: +1 202 333 6000
F: +1 202 337 0870