Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

Rio de Janeiro

Vårt kontor i Rio de Janeiro er lokalt tilstede og jobber proaktivt mot Brasil og Chile, og har samtidig et kooridineringsansvar mot de øvrige land i Latin-Amerika.

Foto: Acetvo Riotur

Kontoret har hovedfokus på Olje/Offshore sektoren, samt Maritim sektor. Disse sektorene opplever nå stor vekst i Brasil, som følge av statsoljeselskapet Petrobras’ investeringer på over 100 mrd kroner i året.

Kontoret assisterte ca. 40 norske selskaper med markedsframstøt i Brasil i 2007, og den norske aktiviteten har en meget positiv utvikling.

På vårt nystartede kontor i Chile har vi hovedfokus på oppdrettsnæringen, spesielt rettet mot utstyr- og teknologi leveranser fra Norge. Kontoret startet sin aktivitet desember 2007.

Norway day 17th May 2007


Sjef for Hydro Oil and Energy Brasil og stedfortreder for energiminister i Rio de Janeiro stat var hovedtalere på næringslivsarrangement ”Norway Day” på 17. mai, arrangert i samarbeid med Det norsk brasilianske handelskammer (HK) og Innovasjon Norge (IN). 

Brasil Offshore 2007 19.-22. juni 2007

Innovasjon Norge og Generalkonsulatet i Rio de Janeiro ønsket velkommen til den norske fellesstanden på Brasil Offshore 2007 med sitt Partnership-prosjekt.

Det var tilsammen 7 norske bedrifter som deltok på den norske fellesstanden.

Norwegian Business Incubator Office

Innovasjon Norge og INTSOK bestemte å gå sammen om å investere i et kontorsenter for norske forretningsrepresentanter med midlertidig behov for et funksjonelt kontor tilbud. NBIO startet opp i april 2007.

Formålet med senteret er letteregjøre markeds-inngangen for norske bedrifter til et marked som er kjent for byråkrati og mye vanskeligheter med etablering og virke.

Tiltaket har vært en stor suksess og over 10 bedrifter har allerede benyttet seg av tilbudet.

Kronprinsparets offisielle besøk til Chile i Januar 2008

Innovasjon Norge i Brasil har ansvaret for aktiviteter i Latin Amerika og forberedelser til Kronprinsparets besøk begynte i siste halvdel 2007, med hyppige besøk i Chile av Erik Hannisdal og prosjektansvarlig for Chile, Renata Prado.

I desember 2007 opprettet vi kontor i Santiago, for å følge opp den store interessen som ble vist fra norsk næringsliv i denne forbindelse.

Alvestad Marin AS

Alvestad Marin er et godt eksempel på et selskap som har fått assistanse fra IN i henhold til vår visjon om å gi lokale ideer globale muligheter. Alvestad Marin har fått støtte til etablering i Norge , og ble i 2007 IN Brasil´s første oppdrag i Chile.Vi gav assistanse før og under etablering av eget kontor for Alvestad Marine AS i Puerto Montt-Chile.

Ansatte:

Erik Hannisdal, Utsendt Kontorleder og Direktør Latin Amerika
Renata Prado, Prosjektleder Chile
Renata Ferreira, Markedsrådgiver, Organisering
Marcelo Baldez, Prosjektleder
Paal Hovland, Senior Markedsrådgiver og Nestleder
Christine Schnabel, Regnskap
Johnar Olsen, Spesialrådgiver Olje og Gass
Rodrigo Bastos, Kontor Assistent
Guilherme Mendes, Trainee
Marcelo Tobar, Prosjektleder (Santiago)


Leder: Erik Hannisdal
Leder: Erik Hannisdal

Innovation Norway
Rua Lauro Muller
116 - Suite 2206
Torre do Rio Sul /
Botafogo - RJ
22290-160 Brazil

E: riodejaneiro@
innovasjonnorge.no

T: +55 21 2541 7732
F: +55 21 2275 0161