Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

SAN FRANCISCO

San Francisco-kontoret står for en rekke ulike prosjekter, og noen av dem pågår i årevis, som Gründerskolen og samarbeidsforumet Research and Educational Network (REN). Vi gjennomfører prosjekter for organisasjoner og nettverk, private og offentlige, men vi arbeider hovedsakelig for norske selskaper som ønsker støtte i forbindelse med det amerikanske markedet.

Foto: Hans Petter Bugge / Innovasjon Norge

Vi har ansvar for alle aktivitetene til Gründerskolen her i San Francisco. I år sørget vi for utplassering av 17 studenter hos nystartede selskaper i Silicon Valley for å la dem oppleve hva det innebærer å starte opp et selskap, og forhåpentligvis inspirere dem til å gå i gang med sine egne virksomheter. Vi har også ordnet det slik at Gründerskolen nå er tilknyttet University of California, Berkeley.

REN-nettverket

REN ble startet i San Francisco for ti år siden, og vi administrerer fortsatt dette meget driftige nettverket med 32 aktive medlemmer og samarbeidspartnere. Det arrangeres regelmessige møter i Oslo så vel som årlige utflukter for å lære og knytte relasjoner. I år besøkte nettverket Washington en uke i oktober med et omfattende program.

Delegasjon fra Olje- og energidepartementet
Innovasjon Norge organiserte også en delegasjon fra Olje- og energidepartementet. Gruppen som besøkte oss, fokuserte på saker som gjaldt elektrisitet – produksjon og distribusjon. Vi møtte lovgivende organer, akademia ved University of California, Berkeley og lokale selskaper.

Klientprosjekter
Kontoret gjennomførte også noen klientprosjekter i løpet av året. Et viktig slikt prosjekt som er verdt å nevne, var det for Synergi Solutions. Det var et flerkontorprosjekt som ble ledet av San Francisco i samordning med Houston, Rio og Toronto. Synergi-prosjektets mål var å definere den beste markedsetableringsstrategien i tillegg til å utvikle infrastrukturer for samarbeidspartnerne og selskapet.

4 ansatte:

Stasjonssjef Svein Egil Nielsen
Lisbeth Smestad
Veslemøy Barnes
Åse Pettersen Bailey


Leder: Svein Egil Nielsen
Leder: Svein Egil Nielsen

Innovation Norway
20 California Street
6th floor
San Francisco
CA 94111-4833
USA

T: +1 415 986 0765 / 0770
F: +1 415 986 7875
E: sanfrancisco
@innovationnorway.no


www.innovationnorway.no/SF