Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

HOUSTON-kontoret

2007 var et travelt år for Innovasjon Norge i Houston. OTC-konferansen i mai om offshoreteknologi var som vanlig vårens høydepunkt. OTC er et av de viktigste bransjearrangementene for selskaper som arbeider på det globale offshoremarkedet, og regnes som den største olje- og gasskonferansen i verden. Deltakerantallet var rekordhøyt, og den samme tendensen ble gjenspeilet i antall norske selskaper som var representert på den norske paviljongen.

Foto: Bernardo Cuellar / Innovasjon Norge

Innovasjon Norge organiserte også OTC 2007-deltakelse for en delegasjon fra Hordaland. Delegasjonen ble ledet av Hordalands fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg med det som mål å fremme økt aktivitet blant de Hordaland-baserte olje- og gasselskapene i den amerikanske offshoreindustrien.

Oljekongressen i Veracruz

Etter OTC sto Innovasjon Norge i Houston for den første norske standen på den andre årlige meksikanske oljekongressen som ble avholdt i Veracruz, Mexico i juni. Organiseringen av paviljongen ble håndtert helt og holdent av Innovasjon Norge i Houston. Ti norske selskaper var representert på standen, som var plassert i nærheten av Pemex' utstillingsområde.

Kundeprosjekter

To viktige kundeprosjekter i 2007 som det kan være verdt å nevne, var prosjektene for Synergi Solutions og Advantec. Synergi-prosjektet involverte flere kontorer i samarbeid med San Francisco, Rio og Toronto, og målet var å definere den optimale markedsetableringsstrategien i tillegg til å utvikle infrastrukturer for samarbeidspartnerne og selskapet. Innovasjon Norge i Houston bisto med markedsundersøkelser innen olje og gass samt informasjon om det å etablere seg i Houston.

For Advantec arrangerte Innovasjon Norge i Houston markedsbesøk til Houston for å bistå Advantec med presentasjonen av selskapet overfor potensielle klienter og kunder så vel som lokale jurister med hensyn til etablering i Houston. Advantec Inc. er nå i virksomhet i Houston.

Ansatte:

Svein Egil Nielsen
Bernardo Cuellar
Juli Jansing
Julie Eriksen


Leder: Svein Egil Nielsen
Leder: Svein Egil Nielsen

Innovation Norway
Royal Norwegian Consulate General
2777 Allen Parkway, Ste 1185
Houston TX 77019
USA

T: +1 713 526 1300
F: +1 713 521 9473
E: houston@innovationnorway.no

www.innovationnorway.no
/Houston