Gå rett til innholdet



Årsrapport 2007

Kontoret i Canada (Toronto)

Høye oljepriser og råvarepriser har ført til at den kanadiske dollaren har styrket seg i 2007. I dag har den samme verdi som den amerikanske dollaren. Vanligvis har den kanadiske dollaren vært 20 % lavere.  Likevel er økonomien stadig i vekst, arbeidsledigheten er lav, og Canada har fremdeles kostnadsfordeler fremfor USA og G8-landene.

Foto: Tor Mühlbradt

Innovasjon Norge i Toronto har fokusert på akvakultur, bilteknologi, olje og gass, og fornybar energi.

Akvakultur

Innenfor akvakultur har det blitt foretatt omfattende investeringer i nye virksomheter og nye arter på østkysten, og oppgraderinger av eksisterende anlegg på vestkysten. Dette skaper en mengde muligheter for investering, salg av utstyr og akademisk samarbeid.

Bærekraftige teknologier

StatoilHydro ASA investerte 2,2 milliarder kanadiske dollar i oljesandprosjektet i Alberta, og beregninger tilsier at de kommer til å investere 10–12 milliarder mer. Dette er en enorm mulighet for norske selskaper med bærekraftige teknologier innen oljeutvinning, oljeraffinering, miljø, CO2-fangst og -lagring, og vannsparing.  Innenfor CO2 har vi arbeidet sammen med Gassnova og lagt til rette for at HTC Energy skal være kvalifisert til forsøkene med CO2-fanging på Kårstø.

Vindkraft

Vindkraftmarkedet er det markedet som vokser raskset i verden. I fjor startet to norske utviklere av vindmølleparker virksomheter her.  IN Toronto hjalp én av disse å starte opp i hjertet av det norskamerikanske området nord i Midtvesten i USA.
Datasikkerhetsfirmaet Bluelight (nå Security Valley) besøkte Canada i høst og fant mange felles interesseområder man kan samarbeide om i fremtiden.


Leder: Tor Mühlbradt. Foto: privat
Leder: Tor Mühlbradt

Innovation Norway
2 Bloor Street West Suite 2120
Toronto
Ontario M4W 3E2
Canada

T: +1 416 920 0434
F: +1 416 920 5982

www.innovasjonnorge.no/canada