Gå rett til innholdet



Foto: Pål Bugge/Innovasjon Norge, Anders Gjengedal/Innovasjon Norge, Anders Gjengedal/Innovasjon Norge
Årsrapport 2005
Nordland

Rapport fra styret

Næringslivet i fylket

Kontoret i fylket

Kundebedrifter
       

RAPPORT FRA STYRET I NORDLAND


Nordland har en svært åpen og konkurranseutsatt økonomi. Slik har det vært i årtider. Det er gledelig å registrere at økonomien i fylket går svært bra, og at de eksportrelaterte bedriftene også klarer å utnytte både kapasitet og muligheter i markedene. Gjennom kombinasjonen av industri og tjenesteyting er det unike muligheter for utvikling av nye spennende produkter og tjenester. Kompetansetoget går stadig raskere, og for Nordland er det derfor svært viktig å utnytte dagens fortrinn.

Innovasjon Norge i Nordland har lang erfaring i å samhandle med bedriftene i fylket. Økt lønnsomhet og konkurransekraft hos våre kunder er vår oppgave, og dette gjør vi ved å bistå med kompetanse, kapital og nettverk. Ved siden av enkeltbevilgninger til kundenes investeringsprosjekter (fysiske og utviklings- og kompetansebaserte investeringer), har vi gjennom året også engasjert oss i utviklingsprosjekter innenfor entreprenørskap, kompetanse, kvinner, reiseliv og næringsklynger. Våre kontorer og vårt nettverk utenfor landets grenser stilles til rådighet for bedriftene i Nordland, og dette er også en svært viktig del av aktivitetene.

En annen viktig rolle for Innovasjon Norge i Nordland og styret er innspill til regionale og sentrale myndigheter. Vi sitter med unik kompetanse om økonomisk utvikling og om næringer. Vi kan derfor bidra med innspill til fylkeskommunens regionale utviklingsprogrammer, til fylkesmannens planer og i forhold til sentrale myndigheter.

Styret har i 2005 avholdt syv møter. Styret har i tradisjonens tro hatt styremøte utenfor fylkeshovedstaden. Dette blir samtidig en fin møtearena. Høsten 2005 besøkte styret Vaasa i Finland. Her traff styret vår søsterorganisasjon, bedrifter og teknologipark.


 

Bodø
april 2006


Ketil
Rønning(leder)


Heidi
Meland  


Kurt
Jessen Johansson


Aino
Ellingsen

Øivind
Silåmo
 Agnar
Hansen
Edel
Stolvelvmo
Torill
Ø. Hanssen