Gå rett til innholdet



Årsrapport 2006

Kontoret i Boston

Innovasjon Norge i Boston er lokalisert i et område med mer enn 240 selskaper som driver bioforskning. Dette er den største samlingen av bioteknologiske selskaper i hele verden. I tillegg er det stor tetthet av akademiske institusjoner med et sterkt fokus på teknologi og forskning.

Innovasjon Norge i Boston samarbeider med og retter arbeidet sitt mot disse institusjonene og selskapene, noe som gir norske selskaper en unik mulighet og tilgang til rike ressurser i New England, Massachusetts og Boston.

Sterke industriklynger

Delstaten Massachusetts kjennetegnes av internasjonalt sterke industriklynger, en betydelig og voksende risikovillig kapital, USAs høyeste pengeforbruk innen forskning og utvikling, internasjonalt anerkjente universiteter, sterk investeringsvekst og en base for globale selskaper. Dette er plattformen for våre nettverksaktiviteter og vår målrettede analyse.

Massachusetts nummer en

Ifølge Massachusetts Software Council finnes det omtrent 2 200 teknologiselskaper i Massachusetts med til sammen 130 000 ansatte. Dette gir et unikt utgangspunkt for nettverksbygging og forskning. Helsetjenester, informasjonsteknologi, kunnskapsproduksjon og finans regnes som de fire viktigste industriklyngene i Massachusetts, og disse representerer en av de viktigste hjørnesteinene i delstatens strategiplan for fremtidig konkurransedyktighet. Med mer enn 580 000 mennesker ansatt i kunnskapsbaserte virksomheter, er Massachusetts nummer en i landet med hensyn til prosentandelen av den samlede arbeidsstokken som har yrker som krever høyere utdannelse – ingeniører, forskere, helsepersonell, advokater, lærere, regnskapsførere, bankansatte, konsulenter og tekniske ingeniører.

Akademiske institusjoner

Massachusetts har svært mange akademiske institusjoner, med mer enn 64 høyskoler og universiteter, hvor Harvard og MIT er de mest kjente. Mer enn 53 av disse institusjonene tilbyr høyere grads utdannelse på ulike bioteknologiske områder. Harvard, MIT og andre universiteter i Boston-området er fremdeles en svært viktig kilde til talentfullt entrepenørskap.

Risikovillig kapital

Risikovillig kapital er en viktig finansieringskilde for nye selskaper – og særlig for kapitalintensive bioteknologiske selskaper. Massachusetts har mer enn 70 selskaper som stiller risikovillig kapital, en rekke investeringsnettverk og mange teknologifokuserte investeringsselskaper, banker og selskaper som tilbyr finansielle tjenester.

Samarbeidspartnere og støttespillere:

  • Forskere og ansatte ved MIT, Harvard, universitetssykehus og andre høyskoler og universiteter i Massachusetts
  • Tjenesteytere (advokater, regnskapsførere, konsulenter osv.)
  • Investorer (VCs, IBs)
  • Organisasjoner innenfor biologisk vitenskap (MASSMedic, MBC) og kontakter innenfor den bioteknologiske og medisinske industrien i USA, Europa og Skandinavia

Våre generelle tjenester:

  • Markedsanalyse
  • Teknologi- og behovsvurderinger
  • Strategiutvikling
  • Partnerskap
  • Finansiering
  • Rekruttering
  • Workshops, konferanser, studiereiser

Leder: Sander Tufte

Kontoret har fire medarbeidere.