Gå rett til innholdet



Foto: Nancy Bundt/Innovasjon Norge
Årsrapport 2005

Egen virksomhet

Innovasjon Norges oppdrag er av en slik art at det brukes lite materialer bortsett fra papir. I 2005 leverte vi fra oss 18 tonn papiravfall som ble brukt til fjernvarme.

Våre kontorer er plassert i alle landets fylker og i 30 land. Mange av lokalene leier vi. Derfor kan vi kun rapportere energiforbruket for hovedkvarteret i Akersgata 13 i Oslo. I 2005 hadde vi et forbruk av elektrisk strøm på 1 465 224 kilowatt-timer. Forbruket av vann var på 5034 kubikkmeter.

Innovasjon Norge har ingen miljøforurensende utslipp og det har ikke vært uhell som har ført til utslipp. For hele året ble det levert 27 000 liter avfall fra kantina i Akersgata 13.

IT-utstyr som skiftes ut i Innovasjon Norge går til gjenbruk. Vi har en avtale med selskapet Alternativ Data, som sørger for at utstyret distribueres til skoler i Norge eller utlandet. Fram til i dag har vi levert 160 brukte skjermer, 161 PC-er, 9 servere og 20 skrivere til gjenbruk. Om lag 2/3 av disse ble levert i 2005. 


Miljøeffekter fra produkter og tjenester
En lang rekke av de arrangementene Innovasjon Norge er ansvarlig for eller medarrangør i har miljø som tema eller miljørelaterte tema.

I oktober arrangerte Innovasjon Norge og GreenPartner en stor konferanse om miljø og miljøteknologi rettet mot Kina. "China Environment and Energy Conference" i Langesund hadde deltakere både fra myndigheter og næringsliv i Norge og Kina.

Euro Info Center (EIC) arbeider med informasjonsvirksomhet knyttet til EØS-finansieringsordningene for nye EU-land. Miljøsektoren i disse landene er viktig del av dette arbeidet.

Innovasjon Norges bioenergiprogram var i 2005 vårt eneste program eller tjeneste der det var øremerket midler til miljørelevante aktiviteter, avgrenset til bioenergi i landbruket.

Innovasjon Norge har økende dialog og samarbeid med Statens Forurensningstilsyn og Miljøverndepartementet for å finne løsninger på hvordan det offentlige kan bidra til å utvikle og fremme miljøteknologisektoren spesielt med hensyn til internasjonale markeder.


Egne innkjøp og avtaler

Innovasjon Norge er underlagt offentlighetsloven og regler om offentlige anskaffelser. Virksomheten utøves i samsvar med disse lovene og med internasjonale regler, traktater og konvensjoner som berører virksomheten.