Gå rett til innholdet



Årsrapport 2005

INTERNASJONAL UTVEKSLING AV TEKNOLOGI OG KUNNSKAP

Innovasjon Norge legger stor vekt på å styrke samarbeidet mellom bransjer og bedrifter i arbeidet med å utnytte muligheter innen internasjonal utveksling av teknologi og kunnskap. Vi har tatt initiativ til å etablere og utvikle bedriftsnettverk for dette formålet.

I 2005 var 13 slike nettverk operative med 120 norske og 205 utenlandske bedrifter. Noen av disse nettverkene er regionale (f.eks. eksportsatsing Trøndelag og Internasjonal Innovasjon), andre er knyttet til bransjer og spesielle markeder i utlandet. 

Målrettede studieturer og seminarer for formidling og overføring av teknologi fra utlandet til norsk næringsliv er en viktig aktivitet. I 2005 ble det gjennomført 32 studieturer samt 48 seminarer for dette formålet. Det har deltatt til sammen 1 145 norske og 827 utenlandske bedrifter på disse aktivitetene.

Foto: Eivind Petershagen
Bluelight-programmet arrangerte studietur til E-bay i Silicon Valley.

Innovation Norway Business Development Projects
Innovasjon Norge ønsker med INBDP ordningen (Innovation Norway Business Development Projects) å få til overføring av teknologi og kunnskap mellom utlandet og norsk næringsliv, kartlegge markedsmuligheter for norskutviklet teknologi, norske produkter og tjenester og bidra til etablering av nettverk mellom norske og internasjonale bedrifter og FoU-miljøer. Vi ønsker at norske bedrifter får relevant informasjon om teknologi og markedsmuligheter i andre land. Denne informasjonen er viktig for valg av marked.

Det er i 2005 avsluttet i alt 99 INBDP-oppdrag med en samlet verdi på 51,2 mill. kroner.

Innovasjon Norges teknologiutsendinger har særskilte oppgaver når det gjelder hjemhenting av teknologi og kompetanse. Det legges stor vekt på å innhente informasjon internasjonalt og formidle denne til nasjonale miljøer. Norske innovasjon-  og forskningsmiljøer er avhengig av gode forbindelser til internasjonale kunnskapsmiljøer, internasjonale impulser og  kunnskap om markeds- og teknologitrender.