Gå rett til innholdet



Årsrapport 2006

Kontoret i UngarN (Budapest)

Innovasjon Norges Budapest-kontor konsentrerte sin aktivitet rundt to hovedtemaer i 2006:

EEA/norske økonomiske virkemidler

Våre aktiviteter har som mål å støtte bilateralt samarbeid.

Fokuset ble lagt på nettverksbygging på regionalt nivå, oppsøking av fakta/prosjekter og partnersøk for både ungarske og norske bedrifter. Hovedmålet med støtten til små og mellomstore bedrifter i EU/EEA-finansieringsprosjektet var å hjelpe norsk industri slik at den kan dra nytte både av eksisterende EU-programmer hvor Norge kan delta og av de nye økonomiske virkemidlene til EEA. Norske bedrifters deltakelse i slike prosjekter har hittil vært lav, men kan potensielt økes betraktelig gjennom mer konkret og direkte informasjon og nettverksbygging.

Miljøvern og fornybar energi

Ungarn har planlagt investeringer i vindkraft og biologisk drivstoff på feltet fornybar energi, og de fokuserer på å bygge sanitæranlegg og lokale oppvarmingsanlegg. De har planlagt å bygge seks regionale landfyllinger på 20 mill m3 totalt. Innenfor resirkulering ønsker de å modernisere innsamlingssystemer og komposteringsanlegg.

Workshop på landsbygda

Tatt i betraktning av bransjens behov og de ulike markedsføringsverktøyenes effektivitet, har vi besluttet å organisere en workshop på landsbygda for miljøvernnettverket ENTECH. Det er etablert et visningssted for norsk miljøteknologi i en kommune i den østlige delen av Ungarn. Vi har utarbeidet rammeverk for samarbeid mellom ENTECH, bedriftene som deltar (både norske og ungarske) og kommunen, og vi har utarbeidet prosjekter som baserer seg på de økonomiske virkemidlene.


Leder: Judith Ujfalussy

Kontoret har to medarbeidere.