Gå rett til innholdet



Årsrapport 2006

Kontoret i Polen (Warzawa)

Polen hadde i 2006 en vekst i BNP på 5,7 %. Dette skyldes økt innenlands konsum, voksende eksport og store utenlandske investeringer i Polen. Lønnsveksten i industrien var 4,1 %, og arbeidsledigheten falt fra 18,3 % i 2005 til 14,9 % i 2006.

Handelen mellom Norge og Polen

Det var en meget sterk økning i handelen mellom Norge og Polen. Eksporten fra Norge til Polen økte med 36 %. Importen til Norge fra Polen økte også sterkt med 33 %.

Satsingsområder

I 2006 hadde kontoret i Polen spesielt fokus på følgende fire områder:

  • Turisme
  • Sjømat
  • Forsvar
  • EØS-finansieringen

Foto: www.toursalon.pl

For første gang organiserte vi en felles norsk stand på den største turistmessen i Polen, Tour Salon 2006, som ble arrangert i Poznan i oktober. Den norske standen gjorde seg svært positivt bemerket, ikke minst takket være at vi med god hjelp fra Eksportutvalget for fisk både profilerte Norge som reisemål for polske turister, og Norge som leverandør av laks og sild.

Polagra - matvaremesse

Kontoret var i september engasjert i Polagra, som er en av de største matvaremessene i Sentral Europa. Her organiserte vi en felles norsk-polsk fiskestand der hovedhensikten var å markedsføre fisk i det polske matvaremarkedet. Standen, sammen med et kulinarisk show i regi av Eksportutvalget, ble premiert som beste matprofilering på hele messen.

Forsvars- og sikkerhetsseminar

I november arrangerte vi sammen med Forsvars- og sikkerhetsindustriens forening (Fsi) et polsk-norsk forsvar- og sikkerhetsseminar i Warszawa. Seminaret var svært vellykket med stor deltakelse både fra polsk og norsk side.

Kundeprosjekter

Blant norske bedrifter er det stor og økende interesse for Polen. Dette gjelder både bedrifter som ser på Polen som et stort og voksende marked, og bedrifter som er interessert i å finne seg en partner i Polen for teknologisamarbeid eller produksjon. I 2006 gjennomførte kontoret i Warszawa betalte prosjekter for 23 norske bedrifter.


Leder: Vidar Segtnan

Kontoret har seks medarbeidere.