Gå rett til innholdetÅrsrapport 2006

KONTORET i Singapore

Bilde: Skyline Singapore. Foto: Joar Strand

2006 har vært et aktivt år for Singapore kontoret, med mange prosjekter så som markedsrapportering, partnersøk, organisering av seminarer, messer og delegasjoner, samt generelt informasjonsarbeid ovenfor norske bedrifter.

Flere nyttige studieturer

Det har vært gjennomført flere nyttige studieturer til Singapore. Innen nanoteknologi ble det organisert et program for en delegasjon fra NTNU til universiteter og institutter i Singapore med tanke på å etablere et samarbeid. En delegasjon med organisasjoner fra Oslo, Akershus og Østfold deltok på en program relatert til innovasjonssystemer med et spesielt fokus på bioteknologi.

Studenter fra Gründerskolen

Innovasjon Norge har bistått et kull med 24 studenter fra Gründerskolen for opphold og hospitering ved oppstartbedrifter i Singapore. Denne hospiteringen kombineres med et 3-måneders kurs ved National University of Singapore innen entreprenørskap.

Nettverksmøter

Innen det maritime FoU-samarbeidet mellom Singapore og Norge har det blitt organisert nettverksmøter for identifisering av ytterligere samarbeidsmuligheter mellom bedrifter og universiteter fra begge land. En ny trilateral samarbeidsavtale innen maritim FoU ble undertegnet på ministernivå mellom Kina, Singapore og Norge i Singapore i august.

Store messer

Det har vært organisert nasjonale fellesstands på to messer innenfor henholdsvis Olje og Gass (OSEA) og Maritime (Asia Pacific Maritime) -sektorer. 14  norske utstillere deltok på hver av disse. Innovasjon Norge har også, i samarbeid med ambassaden arrangert en norsk stand under den største reiselivsmessen i landet (NATAS).


Siow Hwee Tay

Leder: Siow Hwee Tay

Kontoret har fem medarbeidere.