Gå rett til innholdet



Årsrapport 2006

Kontoret i Latvia (Riga)

Kontoret hadde i 2006 fokus på IT og helse, EEA/EU og miljø og fornybar energi.

Høydepunkter i 2006

Innovasjon Norge i Riga har levert tjenester i forbindelse med følgende hovedprosjekter med kunder i 2006:

  1. Enlight – utvikling og vedlikehold av dataprogrammer for opplæring og testing av kunnskap og ytelse  – markedsundersøkelser om etableringsmuligheter for produktutviklingsbase i Latvia.
  2. Idium – programvare for nettsideutvikling – analyse av markedspotensial for utvikling av enkle nettsider og salg av vedlikeholdsprogrammer i Latvia.
  3. PanFish – innhøsting, foredling og salg av fisk i de baltiske landene.
  4. Health Organizer – IT-løsninger for sykehusadministrasjon – analyse av etterspørsel og kundesøk knyttet til IT-løsning i Latvia, som i det siste har utviklet seg til Industrial Research Project (IFU –industriell forsknings- og utviklingskontrakt) støttet av Innovasjon Norge. Kvalifisert til støtte fra EEA/norske økonomiske virkemidler.

Mange gruppebesøk

2006 var et år med mange gruppebesøk som Riga-kontoret enten bidro til å organisere eller der kontoret presenterte generelle økonomiske temaer som angikk mållandet og norsk tilstedeværelse. Eksempler er Drammen Næringslivsforening, Midt-Gudbrandsdal Næringsforening, Nittedal kommune, Trondheim Investors Forum, Nordhordaland Handverk, DnB NOR Finans i Bodø, Sparebanken osv.

Identifisering av norske partnere

Samtidig var kontoret i Riga et referansepunkt for lokale statlige og kommunale institusjoner og bedrifter med hensyn til identifisering av potensielle norske partnere i gjennomføringen av prosjekter med EEA/norske økonomiske virkemidler (miljø, nye energikilder, helse). Kontoret i Riga fungerte også som et referansepunkt for norske entrepenører innenfor treforedling, byggebransjen, handel og tjenesteytende sektor med hensyn til vurdering av mulige lokale forretningspartnere.

Møte med kontorer i Norge

I tillegg presenterte representanten for Riga-kontoret  kontorets oppgaver, forretningsplaner og aktiviteter for kolleger fra kontorene i Hedmark (Hamar), Oppland (Lillehammer) og Agder (Kristiansand), og diskuterte fremtidige samarbeidsmodeller.


Leder: Ineta Leikuma

Kontoret har to medarbeidere.