Gå rett til innholdet



Årsrapport 2006

Rapport fra styret

Styret har i 2006 avholdt i alt 11 styremøter og behandlet 53 saker. Flere av styremøtene har vært avholdt utenfor kontoret og kombinert med befaringer hos enkeltbedrifter.

Gjennom ulike rammer og programmer er det tilført fylket totalt kr 125 mill. Av dette er kr 32 mill bevilgning fra Oppland fylkeskommune.

Internasjonalt arbeid

Styret deltok i juni på Oppland fylkeskommunes utviklingskonferanse hvor temaene var internasjonalisering og internasjonalt samarbeid. I etterkant av utviklingskonferansen avholdt styret sin strategisamling hvor internasjonalisering var tema.

Opptatt av næringslivet

Styret er opptatt av utviklingen av eksisterende næringsliv i fylket og legger stor vekt på at det må legges til rette for at flere bedrifter kan øke sin eksportandel og bli mer internasjonalt orienterte. Videre er styret opptatt av at det må støttes opp under kompetansehevingstiltak i bedriftene slik at de kan styrke sin konkurranseevne både nasjonalt og internasjonalt. Det legges også stor vekt på at arbeidet med nyetableringer og nye næringer må styrkes.

Arena-satsingen

Styret har hatt fokus på klynge- og nettverksarbeidet knyttet til Arena-satsingen innenfor industri/lettmetall, kultur- og opplevelsesnæringen og informasjonssikkerhet.

Knappe rammer

Styret vil også påpeke at Innovasjon Norge generelt har for knappe rammer til bruk i sentrale strøk. Med de utfordringer næringslivet står overfor, med tanke på økt konkurranse og internasjonalisering, er det viktig at virkemiddelapparatet blir gitt handlingsrom i form av midler og kapasitet.

Regionalt handlingsprogram

Styret har gitt innspill til Regionalt handlingsprogram, strategi for landbrukstilknyttet næringsutvikling og FoU-strategi for Oppland.   

Av andre saker har styret behandlet prioriteringskriterier for bruk av BU-virkemiddel 2006.

Godt samarbeid

Styret har gjennom styremøter, orienteringer og referatsaker vært løpende orientert om kontorets virksomhet og situasjon. Styret er godt fornøyd med det arbeidet administrasjonen har gjort i 2006. Samarbeidet mellom administrasjon og styret har fungert godt.